Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Djævelbusk – få et fantastisk farvespil i haven

Djævelbuske er en hårdfør hæktype med en god vækstrate. Det er det idealle valg til dig, som ønsker at plante en busk, som ikke kræver for meget vedligeholdelse.
Diabolo

Blomstrende buske i haven

Djævelbusken giver et flot udtryk og farvespil i haven, da haven ofte er præget af meget grønne nuancer. De mørke toner skaber hygge og atmosfære i haven som buske der står alene eller som ramme eller læhegn ved eksempelvis terrassen. Du kan købe djævelbusk ‘Diabolo’ hos os som PRIMA FÆRDIG HÆK® eller som buske. Buske er til dig, som ønsker et mere naturligt og vildt udtryk til hækbrug sammenlignet med de klippede, mere slanke og oprette færdighække. Buske stiller ikke så store krav til vedligeholdelse, da de i højere grad passer sig selv og ikke skal klippes så ofte, da man netop går efter det fyldige, hyggelige og mere vilde look.

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ et farvespil uden lige

Djævelbusken er kendt for sit mørke burgundyfarvede løv, som i den grad bekræfter hækkens djævelske og spanskinspirerede navn ‘Diabolo’. Bladene er runde og intense i farven, hvilket giver det fineste farvespil i haven. ’Diabolo’ får røde frøstande, som springer ud i juni som de fineste sart-rosa blomster. Den beholder sine smukke burgundyfarvede blade indtil løvfald i november måned. Allerede i april måned kommer der blade på denne løvfældende hæktype. Det betyder, at du får glæde af den fantastiske farveoplevelse de fleste af årets måneder i haven.

Vi oplever, at flere og flere går væk fra de mere klassiske hækvalg som bøg og liguster, og vælger en hæktype med mere farve og blomster, for at tænke nyt og lave nogle haveanlæg og hækprojekter som skiller sig lidt ud fra de mere klassiske valg. Hvis du planter en djævelbusk i haven, får du altså et unikt resultat som bryder og giver varme til havens ellers til tider meget grønne look. Samtidig er der også sket et øget fokus på at vælge en hæktype, som insekterne kan nyde godt af. Djævelbusk er en drøm for biodiversiteten og derfor også et godt valg for naturen.

 

Djævelbusk – hårdfør og robust

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ er en hårdfør og robust busk, der ikke stiller store krav til plantestedet udover god, sund jord. Det er en super sund plante, da den er let medgørlig, vinter- og vind hårdfør. Det er samtidig en plante, som tåler salt både i luften og i jorden, hvilket gør den helt særdeles egnet, hvis du skal plante tæt på vandet i fx sommerhusområder.

Samtidig er det en busk med en enorm god fylde, idet busken har mange blade, der sidder tæt på de mange grene. Den opretvoksende og tætte grenstruktur er dækkende helt nede fra bunden af planten. Det sikrer, at du får en busk, der med garanti afskærmer for indkig i haven fra forbipasserende på villavejen eller naboen.

Hvor meget vokser ‘Diabolo’?

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ er en busk med en god vækstrate. Det er altid svært at give et estimat på, hvor hurtigt en busk vokser. Det kommer nemlig an på, om du sørger for de rette betingelser ift. jordforhold, gødning og vanding, men på baggrund af vores 30 års erfaring, kan du forvente nedenstående.

Hvis en djævelbusk har de rette betingelser vil den vokse cirka 25 cm om året. Du skal dog være opmærksom på, at den – ligesom alle andre hæktyper – vokser mindre det første år, da den her bruger sin energi på at etablere sig og vænne sig til sit nye levested. Det første år vil planten have en tilvækst på cirka 10 cm. Hvis en djævelbusk ‘Diabolo’ får de rette betingelser, vil den kunne blive op til 3 meter høj og 3 meter bred.

 

Derfor er en djævelbusk et godt valg

  • Djævelbusk stiller få krav til plantekendskab og placering.
  • Den trives i sol og skygge.
  • Den trives i sandet jord, leret jord og saltholdig jord.
  • Den tåler by og salt luft.
  • Det er en af de hæktyper, som er mest sygdomsfri.
  • Djævelbusk kræver lidt vedligeholdelse – som busk behøver du ikke beskære den.

Lyder djævelbusk som lige dét du søger efter, så finder du direkte link til dem nedenfor.

Bestil ‘Diabolo’ som buske

Sådan bestiller du

Det er nemt og hurtigt at bestille hos os. Vores korte leveringstid og danske produktion gør, at hækken allerede kan leveres indenfor 3 dage. Du bestemmer dog helt selv ved check-ud, hvilken dato der passer dig, at hækken bliver leveret. Det eneste du skal gøre er:

  • indtaste det ønskede antal meter.
  • lægge planterne i kurven.
  • vælge den ønskede leveringsdag ved bestilling og wupti, så er du et skridt tættere på en flot djævelbusk i haven og den bliver leveret lige ved havelågen.

Herefter skal du blot sørge for at klargøre planterenden, så du kan plante hurtigst muligt, når planterne bliver leveret. Du finder vores plantevejledning som tekst her. Ellers kan du se nærmere på vores YouTube-kanal, hvor vi demonstrer plantningen og viser dig hvor nemt det er med vores koncept.

Bestil djævelbusk her

 

Nyheder

Planterende

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Liguster PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Bøg 180cm fra PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg vinter premium

Artikel mandag d. 21 januar 2019

Avnbøg med vinterløv

Danskerne er vilde med grønne hækløsninger, der skaber hyggeligt privatliv, og skærmer af for uønsket indkig hele året rundt. Med den nye selektion af avnbøg 'Vinter Premium', kan du nu opnå privatliv både sommer og vinter.