Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Kirsebærlaurbær - begrænset planteperiode

Kirsebærlaurbær

Hvorfor kan jeg ikke plante kirsebærlaurbær hele året rundt?

Vi leverer kirsebærlaurbær-færdighæk med grogaranti hele året

Vi tilbyder et spændende sortiment af kirsebærlaurbær-færdighæk, som er produceret på en særlig måde af vores underleverandør, og som vi derfor kan give grogaranti på hele året. Alt kirsebærlaurbær-færdighæk fra PRIMA FÆRDIG HÆK (vores egenproduktion her på Fyn) leveres med grogaranti fra primo april til og med 31. juli og igen fra 1. september til 30. september.

Kirsebærlaurbær på klump – grogaranti begrænset
Kirsebærlaurbær-færdighækken er en utrolig populær hæk, da den er grøn både sommer og vinter og har en utrolig fylde der giver privatliv fra dag ét. Forklaringen på, hvorfor færdighæk i kirsebærlaurbær har en begrænset leveringsperiode (fra primo april til og med 31. juli og igen fra 1. september til 30. september) i forhold til vores øvrige sortiment, skal findes i plantens natur:

laurbær
  • Kirsebærlaurbær er en stedsegrøn plante med en stor bladflade, hvilket gør, at kirsebærlaurbær-hæk er mere udsat for udtørring ved hård vind samt frost. Derfor er vi fortalere for, at du planter laurbær-færdighæk om foråret og om sommeren eller i september, men altså ikke senere.
  • Vi har erfaret, at kirsebærlaurbær som er blevet plantet senere på året end september måned, har været særlig udsat for frostskader og i værste tilfælde (ved særligt kolde vintre) er nogle planter døde, da hækkens rodnet ikke har haft den fornødne tid til at etablere sig, inden vinteren rammer.
  • Hvis du planter laurbærhæk med jordklump for sent (altså efter september måned) er rodnettet ikke ordentlig etableret. Det betyder, at hækken ikke kan trække væske op fra den omkringliggende jord, inden frosten måske kommer og ødelægger plantens chance for ”at få fat” og få en god begyndelse hjemme hos dig.

Kirsebærlaurbær i potte – grogaranti hele året
De færdighække som produceres på friland og derfor graves op med klump forstyrrer vi i deres vækst, når vi graver dem op senere end september. Derfor anbefaler vi, at du er god ved hækken og planter din kirsebærlaurbær-hæk i grogaranti-perioden. De laurbærhække som er produceret i potte om foråret er derimod ikke forstyrret, da hele plantens rodnet kan flyttes uforstyrret og derved kan vi give grogaranti hele året på nogle udvalgte typer og højder laurbær-færdighæk lige her.

Kontakt os med dine laurbær-hæk spørgsmål
Hvis du har spørgsmål omkring laurbær hække eller har øvrige spørgsmål til plantning, så ring eller skriv til os, så hjælper vi dig hurtigt i mål på tlf. +45 6599 2195 eller på [email protected]