Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Bøg fra PRIMA FÆRDIG HÆK

Plantested
PRIMA FÆRDIG HÆK® i bøg foretrækker en leret eller humusrig jordbund, da sådanne jordtyper holder godt på vandet, og dermed sikrer, at bøgen får den næring den har brug for. Er jorden meget sandholdig, er vækstbetingelserne for bøgen ikke optimale, da sandet jord har svært ved at binde vand, og dermed næring nok til at bøgen kan udvikle de smukke lysegrønne blade, som den er kendt for.

Færdighæk i bøg er meget modstandsdygtig. Derfor kan denne type hæk godt klare at blive plantet steder, hvor den er udsat for en del vind og skygge.

Fugle og vildt
Fugle og vildt tiltrækkes af bøgehækken, fordi den tætte bladvækst udgør et ideelt skjul for fugle og andre nyttedyr. Bøgehækken er således et rigtig godt valg, hvis man godt kan lide at iagttage et hyggeligt fugleliv i haven.

Formklipning
Bøg egner sig godt til formklipning, så hvis du går med kreative idéer ift. at klippe din hæk på en spændende og alternativ måde, så kan du trygt vælge denne type hæk.

Bøg 180cm fra PRIMA FÆRDIG HÆK

Pasning

Vanding og brug af siveslange
Læs vores pasningsvejledning, der enkelt forklarer, hvordan du opnår det bedste resultat med vandingen af din nye færdighæk. Derudover forklarer vi også, hvordan du kan spare både tid og penge ved at lade en drypslange styre vandingsprocessen.

Gødning
Færdighæk skal passes som almindelig hæk - med gødning for at sikre tilstrækkelig næring i jorden, så hækken kan vækste. Giv din bøgehæk HORNUM hækgødning to gange årligt; slut april og slut juni. Når du giver gødning, skal du bruge ca. 1 dl HORNUM hækgødning pr. meter hæk. Strø gødningen ud på jorden langs hækken, så gødningen frigives ovenover det underliggende rodnet. På den måde sikrer du nemt at hækken får den rette næring.
Vi anbefaler, at du gøder 2 – 3 år efter plantning.