Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Møllegårdens Planteskole

Tilbage til begyndelsen

Meget vand er løbet under broen siden ejeren, Lars Strarup, i sine unge dage gik og samlede små nye askeskud i skovene omkring Gislev på Fyn. Tilbage i 1977 nød den dengang 16-årige Lars at gå og plante de små skud fra skoven i hans hjørne af faderens mark – et hjørne, som han stolt havde fået tildelt til sit lille foretagende. Her gik Lars troligt og passede og plejede planterne til de voksede sig store og sunde, og så kom de tilbage i skoven igen. Passionen for naturen og planter drev hans lille hobby.

I dag er passionen den samme, men skalaen en anden. 100 hektar marker (svarende til 140 fodboldbaner) omringer Møllegårdens Planteskole. På disse marker får færdighæk liv i dag.

Møllegårdens Planteskole

I årene op til købet af Møllegårdens Planteskole går Lars og pusler med en blandet produktion af planter på hans første planteskole, Lamdrup Planteskole.

Lamdrup Planteskole var beliggende ved Gislev i marken hos Lars’ forældre. Med andre ord havde det lille hjørne af forældrenes mark, hvor det hele startede, taget om sig. Lamdrup Planteskole nåede 0,5 hektar, da den var på sit højeste.

I perioden 1978 til 1982 bruger Lars årene på at suge viden til sig. Lars går i lære som planteskolegartner og tager desuden driftslederuddannelsen, og får det grønne bevis. Møllegårdens Planteskole bliver grundlagt i 1984, da Lars køber et mindre landbrug med 10 hektar land til. Her begynder Lars at producere stiklinger og almindelige hækplanter.

Den gode idé

Årene går og årstallet siger 1992. Dette bliver året, hvor Lars får en ny idé – en idé, der inden længe skal vise sig at ændre produktionen for altid.

Idéen går i sin grundform ud på at producere større og mere færdige hækplanter. Med andre ord vil Lars altså tilbyde kommende hækejere at springe de års ventetid over, som der normalvis går fra man køber en hæk til, at den står fuldvoksen. Med denne idé grundlægger Lars, som den første i Skandinavien, konceptet og produktionen af færdighæk.

PRIMA FÆRDIG HÆK®

Således begynder Lars at lade hækplanterne vokse sig store. Sideløbende med, at planterne vokser sig større og større, udvikler Lars metoder, maskiner og teknikker til at rodskære og klippe planterne. Denne forberedelse skal blandt andet sikre, at produktionen er gearet til at flytte de store færdighæk.

Årene flyver afsted, mens transformationen fra idé til virkelighed begynder at tage fart. Lars selv beskriver, at han i denne periode virkelig mærker, hvordan den fælles indsats og gode ånd blandt de dygtige og engagerede medarbejdere løfter projektet.

I 1995 er de første færdighæk klar til at blive solgt – PRIMA FÆRDIG HÆK® har set dagens lys.

Danskproduceret kvalitetshæk

I dag har PRIMA FÆRDIG HÆK® opnået stor anerkendelse for planternes udsøgte kvalitet. Kendetegnende for alle vores færdighæk er, at de leveres med et lille certifikat hængende om stammen. Dette certifikat er et synligt bevis på, at man står med en ægte PRIMA FÆRDIG HÆK®, og at hver enkelt plante er kvalitetskontrolleret.

Internationalt har der også vist sig at være stor interesse for de danske planter fra Møllegårdens Planteskole, og mange udenlandske samarbejdspartnere er det da også blevet til gennem årene. I dag er det derfor ikke unormalt, at PRIMA FÆRDIG HÆK® ugentligt krydser mange landegrænser.

På få år har det lille lokale hobbygartneri i hjemmehjørnet af faderens marker i Gislev udviklet sig til en stor plantesucces. Over alt i Danmark står planterne fra Møllegårdens Planteskole idag og skaber læ, havehygge, privatliv, smukke havegrænser og omgivelser. Lars selv havde aldrig selv forudset denne udvikling.