Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Udlev havedrømmen – så let er det at plante PRIMA FÆRDIG HÆK®

Du behøver ikke have grønne fingre for at plante PRIMA FÆRDIG HÆK – læs her, hvor nemt det er at skabe smukke, harmoniske hækrammer med en ny fuldvoksen kvalitetshæk fra PRIMA FÆRDIG HÆK.

Færdighæk plantes

Se hvor hurtigt det går at få fuldvoksen hæk

Plant HØJ færdighæk på én dag

Så nemt er det

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK®, men der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du planter og i den efterfølgende pasningsperiode. Læs og følg vores plantevejledning, inden du bestiller, så er du klar til at hygge dig med at plante PRIMA FÆRDIG HÆK® på en fridag eller i en weekend.

1. Forberedelse

Forud for levering af din nye PRIMA FÆRDIG HÆK® kan du med fordel forberede planterenden. Når den er gravet er du allerede 80% i mål med etableringsprocessen – det er nemlig gravearbejdet, der tager længst tid. Planterne skal plantes inden for 48 timer efter levering, for at sikre, at de ikke tørrer ud eller udsættes for påvirkninger, der kan skade planten og påvirke etableringen af færdighækken. En stor fordel ved PRIMA FÆRDIG HÆK® er planternes lette vægt på ca. 15 kg., der gør håndteringen smidig og let for alle.

2. Gravning

PRIMA FÆRDIG HÆK plantes

Planterenden skal være ca. 40 cm bred og 30 cm dyb, således passer jordklumpen på PRIMA FÆRDIG HÆK® til planterenden. Derefter skal du løsne jorden i bunden af renden for at sikre luftskifte og dræn. Den løse jord sikrer en hurtig etablering af nye rødder, således planterne hurtigt gror fast. Dæk planternes jordklump med jorden fra udgravningen af planterenden til sidst.

3. Vend færdighækken rigtigt

Hækplanterne har to sider, der ikke er blevet klippet og to sider, der er blevet klippet i produktionsforløbet. Dette skyldes, at vi klipper og trimmer de to sider, som skal agere hækfacade efter plantning. Det er derfor vigtigt, at de to uklippede sider vendes ind mod hinanden, således at de strittende grene forener de enkelte hækplanter, og skaber en sammenhængende hækflade. Det miljøvenlige net om færdighækkens rodklump skal blive siddende på under plantning, fordi det har én vigtig funktion, nemlig at sikre, at hele rodnettet beskyttes under plantning, og når du stamper jorden til efter plantning. Alle vores net er 100% organiske og formulder hurtigt efter plantning.

4. Plantning

færdighæk plantes

Hvis du har bestilt en en- eller flerstammet hæktype som bøg eller liguster, skal du beregne 3 planter pr. meter, når du placerer dem i renden. For de buskede hæktyper som syren og spiræa, anbefaler vi, at du sætter 3 planter per meter, fordi enstammede hæktyper er mindre fyldige.

5. Vanding og afretning

Når planterne er placeret planterenden, skal du fylde den 1/3 op med jord. Resten af renden fyldes med vand. På den måde sikrer du, at jorden falder godt sammen omkring rodklumpen. Når vandet er sunket, fyldes renden op med jord, som du herefter skal træde til med foden, så jorden holder stabilt på klumpen, og så planten står fast. Herefter skal du vande igen.

Planter du hækken i løbet af vintermånederne, er det ikke nødvendigt at vande ved plantning. Når hækken er plantet, er det en god idé at give den en let studsning i toppen og på siderne, så den får en pæn finish uden strittende grene.

 

6. Pasning

Vi anbefaler, at eventuelle blomster fjernes det første år. Det er desuden utrolig vigtigt, at hækken vandes ofte – især i løbet af de første år. I løbet af sommeren anbefaler vi en grundig vanding hver 6 – 8 dag, såfremt der ikke forekommer væsentlig nedbør. Vær opmærksom på, at en gennemvanding kan kræve helt op til 10 – 12 liter vand pr. plante, men vær ikke på forkant med vandingen, for overvanding kan skade planterne. Du kan med fordel udlægge en drypslange for at styre og ikke mindst reducere dit vandforbrug.

7. Bestil

PRIMA FÆRDIG HÆK® tilbyder 40 forskellige hæktyper i højderne 125, 150, 180 og 220 cm. Bestil din nye færdighæk på webshoppen – levering direkte til havelågen i hele Danmark, og du vælger datoen.

Se hele det spændende, grønne færdighæk-sortiment lige HER.

 

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor