Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Anbefalet plantetidspunkt

Hvilken hæk kan jeg plante lige nu?

Dét spørgsmål får vi ofte og heldigvis vil svaret gøre dig glad, for du har mange muligheder, når du bestiller færdighæk fra os - du kan nemlig plante hækplanter fra PRIMA FÆRDIG HÆK stort set hele året rundt. En nem huskeregel er, at du kan plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af højsommerperioden, da temperaturer over 25 grader ikke er godt for planter i optagning, under transport og ved etablering. Således er august typisk altid udelukket.

Det er anbefalelsesværdigt at plante i regn, frost og sne. De fugtige og kølige forhold er ren guld for planterne. Du kan dog ikke plante, hvis jorden er bundfrossen og du dermed ikke kan grave i jorden. Det sker dog sjældent at vi har så hårde vinterperioder med minusgrader over en så lang periode, at jorden bliver helt frossen. Læs mere om alle fordele ved vinterplantning HER.

Vores unikke produktionsmetoder og rodnetsbeskæring samt det at vi producerer og leverer færdighæk med rodklump gør, at vi kan levere sikkert og med etbaleringssucces både forår, forsommer, efterår og vinter.

Her giver vi dig et overblik over, hvilke hæksorter du kan plante i løbet af året*. Desuden finder du også denne information på alle vores hæktyper i sortimentet under "Plantetidspunkt" i info-fanebladet på alle produktsider.

*Du kan risikere, at vi grundet for høje temperaturer om sommeren vurderer, at det er nødvendigt med leveringspause, da alt for høje temperaturer kan skade planterne under transport og plantning. Og i vinterhalvåret kan du risikere, at vi holder leveringspause på grund af, at jorden er bundfrossen.

Månedsoversigt

Januar-juni

Du kan plante hele vores hæksortiment*.

*Vær opmærksom på at vi ikke yder grogarantibuksbomkirsebærlaurbærliguster ovalifoliumsølvbladtaks og thuja ved plantning i det sene efterår og vinteren.

Juli

Du kan plante hele vores liguster-sortiment, derudover forbereder vi hvert år nogle hæksorter til sommerlevering fx avnbøg, bøg og rødbøg. Kontakt os for information herom på [email protected] eller telefon 65992195.

Du vil kunne opleve, at vi grundet for høje temperaturer vurderer, at det er nødvendigt med leveringspause, da alt for høje temperaturer kan skade planterne under transport og plantning.

August

Vi anbefaler generelt ikke, at du planter i august måned grundet de varme temperaturer, og den høje fordampning på planterne. Planterne udtørrer let under forhøjet temperaturer, og det forringer deres vækstbetingelser.

September

Du kan plante alle liguster-, laurbær-, taks- og thujasorter fra midt september.

Oktober-december

Du kan plante hele vores hæksortiment*. Vi anbefaler, at japansk lærk først plantes fra start november.
Er du nervøs for at plante i frostvejret? Du kan læse vores artikel om, hvorfor man sagtens kan plante i lettere frostvejr og fordelene herved HER.

*Vær opmærksom på at vi ikke yder grogarantibuksbomkirsebærlaurbærliguster ovalifoliumsølvbladtaks og thuja ved plantning i det sene efterår og vinteren.

1-2-3 Færdighæk på vej til dig

Det er nemt og hurtigt at bestille en færdighæk hos os. Gennem 30 år har vi udviklet og forfinet vores koncept, så alle kan få succes med at plante PRIMA FÆRDIG HÆK.

Vælg en færdighæk i sortimentet, vælg leveringdato og grav en planterende 40 cm bred og 30 cm dyb

- så er du allerede 90% i mål.

vaelg-din-haek 01

01 Vælg din hæk

Vi har gjort det nemt for dig at finde netop den hæk, der passer bedst til dine ønsker. Brug vores hækguide.

Levering af PRIMA FÆRDIG HÆK 02

02 Levering

Hækken bliver leveret direkte til dig. Du vælger datoen, når du bestiller. Leveringstiden er 2 hverdage.

Hækplanter ikon 03

03 Plant

Den udførlige plantevejledning gør det nemt. 1-2-3 og der er skabt afskærmning, læ og skøn atmosfære.