Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Plant løs i vintermånederne

“Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?” Det korte svar er ja – og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året – også i frostvejr.

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Kan man plante hæk fra PRIMA FÆRDIG HÆK® i november, december, januar og februar?

Det korte svar er ja – og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante planter fra PRIMA FÆRDIG HÆK på denne tid af året – også i frostvejr.

PLANT LØS I VINTERMÅNEDERNE

Du kan plante hele vores sortimentet i vinterperioden. En af de helt store fordele ved at plante PRIMA FÆRDIG HÆK® er, at du kan plante hele året rundt, også i løbet af det sene efterår og gennem vinteren.
Dog, vær opmærksom på at vores grogaranti ikke dækker frostskader på buksbomkirsebærlaurbærliguster ovalifoliumsølvbladtaks og thuja, hvis disse bliver plantet i det sene efterår og vintermånederne. Disse planter er følsomme over for ekstreme kuldeforhold og kan risikere frostskader.
På nuværende tidspunkt er alle færdighæk på vej ind i en såkaldt vintertilstand (dvaletilstand). Det betyder blandt andet, at du opnår nogle vækstmæssige forspring, hvis du overvejer at trodse kulden og plante PRIMA FÆRDIG HÆK® i november – februar. Når du planter i efteråret eller i løbet af vinteren, er planterne nemlig klar til at gå i vækst, så snart det bliver forår.

Derved vinder du en større tilvækst den første sommer i forhold til, hvis du venter med at plante til foråret, hvor planterne er ‘vågne’ og dermed får et større vækstchok, når vi flytter dem fra vores marker og ud til din have.

FLERE FORDELE VED AT PLANTE FÆRDIGHÆK OM VINTEREN

En anden fordel ved at plante i løbet af det sene efterår/vinter er, at du ikke behøves at vande i forbindelse med plantningen, som vi ellers normalvis anbefaler i vores plante- og pasningsvejledning. Det eneste, du skal sørge, for er at sikre, at jorden er en almindelig god havejord, der hvor du påtænker at plante, så planterne får gode vækstbetingelser. Tag et spadestik og se, om jorden er en god humusrig en af slagsen – regnorme er altid et sundhedstegn. Har du derimod meget sandet eller lerholdig jord, anbefaler vi, at du blander jorden op med noget hækmuld eller jordforbedring, for at sikre, at der er noget ‘at leve af’ for planterne. Kontakt os, hvis du er i tvivl – vi hjælper gerne med at guide dig eller kommentere på billeder, du sender.

Vi er kendt for vores nemme plante- og pasningsvejledning, og det eneste du skal sørge for, inden planterne bliver leveret er at grave den anbefalede planterende (30 cm dyb og 40 cm bred). Planterendens mål er tilpasset klumperne på vores færdighæk, hvilket gør det utrolig nemt for dig at plante – du skal simpelthen bare placere færdighækkene i planterenden ved levering.

Vores mission har altid været, at alle skal kunne plante PRIMA FÆRDIG HÆK® uanset graden af ‘havekyndighed’, og der er vi landet. Du behøves med andre ord ikke have grønne fingre for at kunne plante PRIMA FÆRDIG HÆK

GODE HUSKEREGLER

  • PRIMA FÆRDIG HÆK® tåler nemt at blive flyttet nu og hele vinteren, da vi har forberedt planternes rodnet til dette i produktionsforløbet
  • I frostperioder kan man plante så længe, det er muligt at grave i jorden. Det er med andre ord super plantevejr lige nu. Først hvis jorden er ‘bundfrossen’, vil det ikke længere være muligt at grave, og så kan man ikke plante. Bundfrossen jord kræver dog en længere periode med minusgrader, så du kan sagtens plante i eksempelvis sne- og frostvejr, så længe, du kan få en spade i jorden.
  • Det er almindeligt i Danmark, at perioder med nattefrost erstattes med plusgrader i dagstimerne, hvorved jorden således stadig er fin og blød at grave og plante PRIMA FÆRDIG HÆK® i.
  • Idet vores planter kommer med en stor jordklump, der fylder størstedelen i den opgravede rende, bliver der altid rigeligt jord fra opgravningen. Således kan jordskorpen blot lægges til side, når man graver og efterfølgende lægges om planterne i toppen til sidst

GROGARANTI HELE ÅRET RUNDT

Den lille PRIMA FÆRDIG HÆK® label er dit synlige bevis på, at du står med en ægte PRIMA FÆRDIG HÆK®, og at du således er omfattet af vores grogaranti. Grogarantien er gældende for alle PRIMA FÆRDIG HÆK®, såfremt plante- og pasningsvejledningen er fulgt korrekt. Det betyder, at vi, kvit og frit, leverer en tilsvarende plante, hvis du oplever, at en af dine planter mistrives eller dør inden for tre år.

KAN JEG RYKKE MIN BESTILLING?

Hvis du har bestilt din nye færdighæk og valgt leveringsdag (datoen bestemmer du selv i leveringskalenderen ved bestilling), og herefter ser, at det bliver hård frost, så udsætter vi blot leveringen til en dag, hvor det passer dig. Det eneste du skal gøre er blot at give os besked senest kl. 10.00 dagen før levering.

Du kan se hele det spændende færdighæk-sortiment lige HER.

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.