Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.

Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Fuldvoksen HÆK og Privatliv på én dag

PRIMA FÆRDIG HÆK® giver dig mulighed for at springe de mange års ventetid over, som det tager at gro en fuldvoksen kvalitetshæk.

GUIDE TIL VALG AF HÆK

En af de første ting, du bør overveje, når du planlægger at plante en ny hæk er, hvor meget det haster for dig at få privatliv og høj afskærmning nu. Har du tid til at vente ca. 5 år på, at hækken vokser op, kan du plante en almindelig lille barrodshæk og vente på, at den udvikler sig til en fuldvoksen hækflade. Drømmer du derimod om en voluminøs, tætforgrenet og fuldvoksen kvalitetshæk, så er PRIMA FÆRDIG HÆK® den hurtige og sikre vej til en smuk og høj hæk.

SÅDAN SPOTTER DU KVALITET

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Der findes mange forskellige kvaliteter, og det kan være svært at navigere i, hvad der er vigtigt at forholde sig kritisk til som forbruger, idet færdighæk ikke just falder i kategorien hverdagsindkøb. Derfor giver vi dig her nogle gode råd og kvalitetsmarkører ved PRIMA FÆRDIG HÆK®, som du altid bør være opmærksom på, når du køber hæk.

 

1. Lang produktionstid og rodskæring = fyldig hæk

PRIMA FÆRDIG HÆK vs. barrodsplanter

En af de ting, du skal være opmærksom på, er hvor hurtigt producenten har drevet hækplanten frem, inden den kommer til salg. Er hækken haste-produceret, for at opnå en hurtig salgshøjde, vil du opleve, at der er langt imellem grenene på planten. Det betyder, at du får tynde og gennemsigtige planter.

PRIMA FÆRDIG HÆK® er produceret over 4–7 år, afhængig af hæksort -og højde. PRIMA FÆRDIG HÆK® rodskæres årligt, således plantens vækst bliver langsom, og derved sikrer en tæt forgrening. Samme hækfylde sikrer vi ved at klippe hækplanterne flere gange i løbet af vækstsæsonen.

2. Forgrening nederst på hækplanten

En af de kriterier, der definerer en kvalitets-færdighæk, er at planterne har bundgrene, således du får en hæk, der både lukker af foroven og forneden. Har planten ikke disse bundgrene, når du køber hækken, kommer de aldrig, og det kan være til stor irritation både afskærmnings -og udseendemæssigt.

Vi tager kvalitet meget seriøst. Som Skandinaviens førende producent af færdighæk arbejder vi hele tiden på at give vores kunder den største tryghed og know-how i beslutningsprocessen. Derfor er vi gået skridtet videre og har formuleret en række kvalitetsstandarder for vores bestsellere bøg og liguster. Vi garanterer naturligvis, at hækkene lever op til disse, når de leveres hos dig.

3. Færdighæk med jordklump vs. hæk med barre rødder

PRIMA FÆRDIG HÆK® produceres på Fyn, hvilket minimerer transporttiden fra produktion til hækejer. Det sikrer bl.a. at planternes rodnet ikke udtørrer, og derfor leveres sunde og vitale. En kvalitetsfærdighæk leveres naturligvis med klump. Rodmængden af de mange aktive rødder i jordklumpen gør, at hækken hurtigt kan suge næring og etablere sig på plantestedet. Barrodshæk har langt fra samme rodmængde, og kræver derfor også ofte støttehegn.

SÅ LET ER DET

PRIMA FÆRDIG HÆK® tilbyder 40 forskellige hæktyper i højderne 125, 150, 180 og 220 cm. Bestil din nye færdighæk i alle førende havecentre og på webshoppen. Du bestemmer leveringsdatoen og får leveret direkte til havelågen.

Inden hækken leveres, anbefaler vi, at du graver planterenden, så du er klar til at få planterne i jorden inden 48 timer. Planterenden skal være ca. 40 cm bred og 30 cm dyb. Derefter skal du løsne jorden i bunden af renden for at sikre luftskifte og afdræning. Den løse jord sikrer en hurtig etablering af nye rødder, således at planterne hurtigt gror fast. Dæk planternes jordklump med jorden fra udgravningen af planterenden.

Tilkøber du jord, fordi den eksisterende ikke er tilstrækkelig god, anbefaler vi, at du køber PRIMA FÆRDIG HÆKMULD, som er en sund blanding af harpet muld, sand og naturgødning. Hækmulden kan bruges som erstatning for din eksisterende jord eller du kan bruge den som et suplement til din eksisterende jord. Hvis du bruger hækmulden som erstatning til din eksisterende jord, anbefaler vi, at du bruger 4,5 poser til 1 meter hæk. Hvis du bruger hækmulden som supplement til den eksisterende jord, kan du nøjes med 2 poser til 1 meter.

Du bør ikke anvende kompost fra genbrugspladser i rodzonen, idet koncentrationen af næringsstoffer kan svide rødderne og skade planten. Læs hele den nemme plantevejledning lige her.

De bedste bliver plomberet med en label

Kun de bedste hækplanter i vores marker bliver udvalgt og plomberet med en PRIMA FÆRDIG HÆK® label. Denne label er din garanti for, at du står med en ægte PRIMA FÆRDIG HÆK®, der har gennemgået en skrap kvalitetskontrol, inden udvælgelse. Denne label er også symbolet på den 3 årige grogaranti, der følger med alle PRIMA FÆRDIG HÆK®. Læs mere om vores grogaranti her.

Se hele det spændende, grønne færdighæk-sortiment lige HER.

Jordklump PRIMA FÆRDIG HÆK

 

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.