Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Det skal du vide, inden du vælger kirsebærlaurbærhæk til din have

Kirsebærlaurbær (som også går under navnet laurbærkirsebær eller Prunus laurocerasus) er en frodig hæk, der allerede fra første plantning pryder din have med en flot, grøn facade. Kirsebærlaurbær har mange gode egenskaber, som du som hus- eller lejlighedsejer kan få gavn af, når du skal vælge hæk. Men hækken stiller også krav til både pasning, klima og vedligeholdelse, som kan være afgørende for, om det er den rette hæk for dig.

Her gennemgår vi både fordele og ulemper ved at have en kirsebærlaurbær-færdighæk, så du kan finde ud af, om det er det rigtige valg for dig.

Fordele

Hækken med det altid stedsegrønne udtryk

Kirsebærlaurbærhækken vælges ofte for sin flotte stedsegrønne farve, der pryder haven året rundt. Har du en hæk, der trives, prydes de store, grønne blade i maj og juni med cremehvide blomster.

Kendetegnet ved kirsebærlaurbærhækken er netop dens løv, der året rundt spreder glæde med sin flotte farve - også om vinteren, når frosten står for døren. Det er dog en smagssag. Er du mere til en hæk med løv, der skifter farve til de varme efterårstoner, er en bøgehæk det, du skal gå efter. Hvis du derimod går efter en vinterhæk, skal du kigge nærmere på: liguster, kristtorn, thuja og taks.

Få en frodig og fyldig hæk på ingen tid

Når du køber en kirsebærlaurbær-færdighæk fra PRIMA FÆRDIG HÆK er planterne allerede vokset til en betydelig højde og fylde, så du fra start har en flot hæk. Det tager dermed ikke længe at etablere en hæk, der er, som du ønsker.

Det har både sine fordele og ulemper. Med en hæk, der gror betydeligt og er udstyret med store blade, kræver det også, at du er villig til at bruge tid på at holde den pæn og klippe den sirligt med en beskæringssaks hvis du vil undgå tørre bladkanter og overskårne blade. Af samme grund er kirsebærlaurbærhækken ikke oplagt til dig, der elsker en snorlige og skarpt klippet hæk. Her skal du i stedet gå efter en plante med mindre blade som f.eks. den populære ligusterhæk.

Kirsebærlaubærhæk fordele og ulemper

Ulemper

Pas på med det hårde danske klima

Vi ser ofte hække som bøg og liguster rundt i de danske haver. Og det har især det danske klima en stor indflydelse på. Netop de to hække er gode til at håndtere det skiftende og til tider hårde vejr, som Danmark byder på. Her er kirsebærlaurbærhækken en smule mere sart og kan have tendens til frostfølsomhed. Det betyder, at du skal undgå at placere den de mest udsatte steder. Er der større områder på din grund med åbne arealer, der ofte er udsat for vind og vejr, kan kirsebærlaurbær være sværere at få til at trives.

Dog tåler kirsebærlaurbærhækken skygge, så her er du ikke så begrænset af, at den skal placeres i solrige områder. Og så trives hækken i de fleste jordtyper.

Pasning og plejning af en kirsebærlaurbær-færdighæk

Kirsebærlaurbær kommer oprindeligt fra varmere himmelstrøg i Sydeuropa og Asien. Foruden overfølsomheden for hårdere frost betyder det, at hækken kræver en del vand for at trives. Generelt kræver kirsebærlaurbærhækken vanding 1-2 gange i ugen, og i tørre perioder kan behovet for vandtilførsel være endnu større. Efter 2-3 år er hækken veletableret, og her kan du nøjes med at vande den i tørre perioder, alt afhængig af din jordtype. link

Foruden vanding er det nødvendigt for en kirsebærlaurbær-færdighæk at få tilført gødning årligt. Hyppigheden afhænger af, hvilken type gødning du vælger.

Overvejer du en kirsebærlaurbærhæk til din have, er det derfor vigtigt, at du overvejer, om du har tid og lyst til at sætte dig ind i hækkens behov for pasning. Er du mere til en hæk, der er tæt og kan klippes helt smal, så er liguster eller bøg det rette valg for dig.

Se hele vores kirsebærlaurbær-sortiment.

Nyheder

LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.