Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Gartneren anbefaler – Den stærke og sunde avnbøg ‘Vinter Premium’

Avnbøg har mange fordele, som gør den til et særligt populært hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 4 gode grunde til at vælge avnbøg.

Avnbøg Vinter Premium

4 gode grunde til at vælge den stærke avnbøg ‘Vinter Premium’®

Mange danskere har en stor forkærlighed for den smukke, grønne bøgehæk. Årsagen til bøgens popularitet skal blandt andet findes i den nærmest beroligende og friskgrønne hækflade samt i hækkens eminente afskærmningsevne. Bøg giver nemlig afskærmning stort set hele året rundt. Avnbøg, der minder meget om bøgen, har i mange år stået lidt i skyggen af den nationale hæk-darling. Den smukke nordiske avnbøg er dog nu at finde blandt favoritterne, når vi tager temperaturen på PRIMA FÆRDIG HÆK® efterspørgslen.

Skandinavien har med andre ord fået øje på de mange fordele ved avnbøg, og hækken har oplevet en ny nordisk renæssance de senere år, og det er der rigtig mange gode og anbefalelsesværdige grunde til. Derfor har vores gartnere udnævnt avnbøg ‘Vinter Premium’ til Månedens færdighæk. I det følgende vil vi fremhæve avnbøgens egenskaber, der i særdeleshed gør det nemt for hækejere at få succes med den nye hæk – både når det kommer til hækplantens hårdførhed og sygdomsfrie historik.

Avnbøghæk

1. Avnbøg skærmer mod indkig stort set hele året rundt

Ligesom det er kendt fra bøgen står avnbøgen grøn og lækker helt fra det tidlige forår, hvor de første grønne skud pipper frem. Avnbøgen holder lang tid på bladene ind i vinteren, og det betyder, at hækken også skærmer for indkig i haven, når de varme og gyldne efterårsfarver pryder hækken. Forskellen på avnbøg og bøg er, at avnbøgen er lidt mere varierende ift., hvornår hækken smider bladene, hvor bøgens løvfald mere sker af én gang.

2. Sikker i etableringsfasen

Vi oplever stort set aldrig uregelmæssigheder eller reklamationer på avnbøg jf. vores statistik fra grogarantien, hvor vi holder øje med hækplanternes trivsel på tværs af hele Danmark. Grogarantien er en tryghedsgaranti, som alle kunder får ved køb af PRIMA FÆRDIG HÆK®. Grogaranti betyder, at vi leverer kvit og frit en tilsvarende plante, hvis en plante – mod forventning – ikke vækster. Avnbøgen er en stærk, stabil og særdeles hårdfør hæk, der både tåler lerholdig jord og stærk vind, og det sikrer en succesfuld etablering.

3. Avnbøg får sjældent lus

Avnbøg er i meget mindre udstrækning udsat for lus end bøgen er. Det gør, at du med avnbøg får en vedligeholdelsesfri og sund hæk, der ikke kræver ekstra opmærksomhed eller pleje.

 

4. Løvet formulder let, og blæser ikke rundt som en almindelig bøg.

Avnbøgens blade er lette og bløde – derfor går der ikke så lang tid, før disse formuldes. Dette er en super faktor ved avnbøg, idet mange forbinder oprydning af hækkens løv som en ærgerlig og træls ting at bruge tid på i en hektisk hverdag.

Du finder vores avnbøg ‘Vinter Premium’ lige her.

Carpinus betulus

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.