Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Ligusterhæk

Hvor hurtigt vokser en ligusterhæk?

Ligusterhække er kendt for at have en moderat hurtig vækst, der hurtigt leverer den ønskede afskærmning. Læs mere om vækst af en ligusterhæk herunder.

Vækst af ligusterhæk

I det første år hos dig vokser en ligusterhæk ca. 10 cm. i højden(imens den bruger energi på at etablere sig), hvorefter væksten stiger til ca. 20 cm. om året.

Ligusterhækken er populær på grund af sin imponerende væksthastighed, der hurtigt leverer den ønskede afskærmning. Den kan nå en højde på mellem 3-4 meter og en bredde på 2-3 meter, hvis den får lov til at vokse frit. Men når du plejer og klipper hækken, kan du nemt holde lige den bredde og højde, du ønsker.

Hvis du køber en ligusterhæk fra os på 125 cm. i højden, vil det tage 3-4 år at nå en højde på 180 cm. Hvor hurtigt det tager at få en høj og tæt hæk, afhænger naturligvis af den størrelse, du vælger ved købet af din færdige ligusterhæk. Tæthed og fylde er det samme uanset hvilken højde du køber, fx har 125 cm den samme fylde og tæthed som en ligusterhæk på 180 cm.

Skab de optimale vækstvilkår for ligusterhækken

For at opnå en hurtig vækst, er det afgørende at skabe den optimale vækstbetingelser for din ligusterhæk. Hækken trives bedst og vokser mest effektivt, hvis den er plantet i en muldrig og fugtig jord. Den ideelle jordbund for ligusterhækken er mørkebrun, smuldrende og indeholder en velafbalanceret kombination af sand, ler og humus. Anvendelsen af denne type jord vil altså give de allerbedste vækstbetingelser for hækken.

Hvis din jord ikke er optimal, vil vækstbetingelserne for din ligusterhæk heller ikke være optimale. Det er derfor essentielt at sikre den korrekte jordbund, hvis man ønsker at maksimere hækkens vækstpotentiale.

Bemærk, at ligusterhække trives bedst i områder med fuld sol eller let skygge. Hækkens placering har altså også en betydning for væksten i ligusterhækken.

Boost væksten i din ligusterhæk

Vækst handler ikke udelukkende om højde og bredde. Vækst handler også om tæthed. Og du er sandsynligvis også interesseret i at vide, hvordan man får en tæt ligusterhæk.

For at fremme en sund vækst og opnå den ønskede tæthed, er det vigtigt at give hækken passende pleje, herunder regelmæssig klipning af ligusterhækken og tilstrækkelig vanding. Når du klipper hækken ét sted, skyder den i to fra det sted. Klipningen er altså med til at styrke tætheden på grenene og skaber en tættere vækst for ligusterhækken. Vandingen er ligeledes vigtig for at sikre, at næringsstoffer fra jorden overføres til planterne.

Du kan altså være med til at booste væksten i ligusterhækken ved at pleje den ordentligt.

terrasse med færdighæk liguster liga 180