Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.

Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Plantesæsonen er lang med PRIMA FÆRDIG HÆK®

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang, og det helt unikke vejr inviterer i den grad til hækplantning og haveforbedringer. Efteråret er det bedste plantetidspunkt, når du vil plante færdighæk, men faktisk kan du plante PRIMA FÆRDIG HÆK® stort set hele året rundt.

Når du bestiller hæk fra Skandinaviens førende producent af færdighæk, PRIMA FÆRDIG HÆK® kan du plante hæk stort set hele året rundt. Denne mulighed er helt unik i hækbranchen og en meget eksklusiv fordel ved PRIMA FÆRDIG HÆK®. En fordel, som mange danskere benytter og nyder godt af hver. Den sene plantning er mulig grundet en række produktionstekniske og meget smarte måder at håndtere hækplanter på.

Færdighæk med jordklump

Hos PRIMA FÆRDIG HÆK® på Fyn produceres planterne på klump, hvilket sikrer en høj kvalitet af det samlede rodnet, der følger med planten ved levering. Rodmassen er beskyttet af en jordklump med et 100% organisk net, hvilket sikrer en høj kvalitet af det samlede rodnet. Jordklumpen holder på fugten i jorden samtidig med, at klumpen også yder god beskyttelse for de sarte rødder under plantning

 

Endnu en fordel skal findes i selve succesraten for, at planterne ’kommer i gang’, når de leveres hjemme hos dig. Den stærke jordklump med et allerede etableret rodnet sikrer nemlig også, at planterne har optimale betingelser for at ’få fat’ og vækste videre i de nye omgivelser, når hækplanterne flyttes fra produktionsmarkerne på Fyn, og får ny adresse hos danske familier på tværs af landet.

Forskellen på alm. hæk og PRIMA FÆRDIG HÆK®

Ofte sælges hækplanter som små, tynde barrodsplanter. Barrodsplanter er i ordets forstand hækplanter med bare rødder, der således ikke kommer i potte eller leveres med jordklump om plantens rodnet. Det gør rødderne mere følsomme over for udtørring, hvilket kræver, at de plantes i vinterhalvåret, hvor det er køligt og fugtigt og fordampningen på planten således er minimal. Disse barrodsplanter bruger PRIMA FÆRDIG HÆK® som ’frø’, når produktionen af hæk igangsættes, og 5 år senere er en meget stærk og modstandsdygtig fuldvoksen hæk klar til at blive solgt.

PRIMA FÆRDIG HÆK vs. barrodsplanter

Hvornår er det godt at plante?

Grundet den unikke produktionsmetode hos PRIMA FÆRDIG HÆK® er der fine planteforhold fra januar og helt ind i juni og juli måned afhængig af varmeforholdene i Danmark. Ved ekstremt varme perioder frarådes plantning dog. Efter sommeren kan du igen plante PRIMA FÆRDIG HÆK® resten af året. Liguster kan allerede leveres fra ca. midten af september, og resten af sortimentet er klar fra oktober. Du kan med andre ord trygt bestille din nye PRIMA FÆRDIG HÆK® både forår, sommer, efterår og vinter her på vores webshop.

Se vores store færdighæk-sortiment lige HER.

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.