Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.

Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi også, at mange af de spørgsmål, som vi modtager, omhandler netop bøgehæk. I det følgende har vi samlet de mest populære spørgsmål som omhandler, hvornår du kan plante en bøgehæk, hvor hurtigt bøgehækken vokser, hvornår bøgehækken skal beskæres og hvad færdighæk i bøg koster. Læs med og bliv meget klogere på bøgehækken.

Hvorfor vælge en bøgehæk?

Bøg er en meget hårdfør og vindstærk hæk, som tåler at blive plantet i skygge, sol og halvskygge. Bøgehækken er med andre ord en meget tolerant og nem hæk at få succes med. Færdighæk i bøg holder på bladene i løbet af vinteren og giver derfor afskærmning og privatliv stort set hele året rundt. Allersidst på vinteren smider bøgen løvet og nye blade springer ud i foråret. Om foråret og sommeren bærer hækken friske, grønne blade, og i efteråret skifter bladene farve til smukke, varme brunlige og orange nuancer. Bøgehækken bidrager altså med en smuk variation af farver og løv hele året rundt – et smukt og meget tætdækkende hækvalg i haven, hvad end hækkens formål er at afgrænse et område, skabe hygge ved terrassen eller privatliv mod naboen.

bøgehæk i PRIMA FÆRDIG HÆK vs. almindelig bøgehækplanter

Hvornår kan jeg plante bøgehæk?

Vi starter med det helt grundlæggende som er, hvornår kan du plante bøgehæk. Du kan faktisk plante bøg næsten hele året rundt. Vi anbefaler, at du planter bøgehæk fra oktober til og med juni. Vi fraråder at plante bøg i august og september. Det skyldes de oftest varmere temperaturer.

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk trives og vil få en god vækst hjemme hos dig. Det er derfor afgørende, at du sikrer dig følgende, før du planter hækken:

  1. Hvordan er kvaliteten af jorden som du planter i?
  2. Hvordan er undergrunden? Er den kompakt? Er det en nybyggergrund osv.?
  3. Har du styr på, hvor meget vand der skal til? Dette kan du teste, når du har plantet din færdighæk.

Vi har skrevet en artikel om jordforholdene og vigtigheden i dette. Vi vil anbefale dig at læse denne, før du planter, så du sikrer, at du giver din hæk de bedste betingelser.

Læs mere om jordforholdene her.

 

Hvor hurtigt vokser en bøgehæk?

Bøgehækken er en hækplante med en god vækstrate. Den er meget hårdfør, tolerant overfor vind og vejr, samt trives i de fleste veldrænede jordtyper. Det er altid svært at give et estimat på, hvor hurtigt en hæk vokser, fordi det kommer an på, om du giver din hæk de rette betingelser, men på baggrund af vores generelle erfaring over 30 år, kan du regne med nedenstående.

Hvis en bøgehæk har de rette betingelser såsom, at den er plantet i en god nærende jord, får gødning og tilstrækkeligt med vand, vil den vokse cirka 30 cm. om året. Dog vil den vokse mindre det første år, da den skal etablere sig og vænne sig til sit nye plantested. En bøg er en hækplante, som kan vokse utrolig meget – faktisk kan den blive op til 20 – 30m i højden og 10-15m i bredden, hvis den får lov til at vokse uforstyrret.

Hvornår skal du klippe din bøgehæk?

Det er vigtigt, at du sørger for at klippe din bøgehæk for at sikre, at den holdes tæt – hver gang du klipper hækken ét sted, skyder den i gennemsnit med to nye skud for hver gren du klipper over. Det giver altså god forgrening og tæthed at klippe hækken. Vi anbefaler, at du beskærer din bøgehæk 2 gange om året; i starten af juni og igen i perioden november til marts. Du må gerne klippe din hæk det første år, når du har plantet den.

Bøg er en nem hæk at vedligeholde, da den tåler at blive beskåret med en elektrisk hækkesaks. Nogle hæksorter, som f.eks. kirsebærlaurbær, anbefaler vi, at du bruger en beskærersaks til hækklipningen, hvilket er mere tidskrævende end den elektriske.

Bøgehæk prima færdig hæk

Hvad koster en bøgehæk?

Et spørgsmål, som vi også rigtig ofte får er, hvad koster en bøgehæk? Prisen på bøgehæk kommer an på en række forskellige faktorer nemlig

  • Hvilken kvalitet ønsker du din hæk i; skal det være PRIMA FÆRDIG HÆK eller HERKULES HÆK?
  • Hvilken højde ønsker du din hæk skal være, når den er plantet?
  • Hvor mange meter hæk skal du bruge i alt?

Det er klart, at jo højere du ønsker din hæk skal være fra start, jo dyrere er det. Samtidig får du mængderabat, når du køber hækplanter hos os. Det betyder helt enkelt, at jo flere planter du køber, jo billigere bliver det. Vores rabattrin går ved 20sk., 60 stk. og 120 stk. Vi anbefaler til en hver tid, at du bruger 3 bøgeplanter pr. meter, for at få et flot dækkende resultat, der giver privatliv fra dag ét.

Det kan derfor være svært at give én fast pris på, hvad det en bøgehæk koster, men vi kan give dig et par priseksempler, så du kan se prisforskellen ift. kvalitet, samt forskellen på, om du køber 125cm eller 150cm. Hvis du bestiller 10 meter bøg i PRIMA FÆRDIG HÆK-kvalitet og med en højde på 125cm, så koster det 10.020kr. Hvis du bestiller 10 meter bøgehæk i HERKULES-kvalitet og i højdeintervallet 120-130cm, så vil hækken koste 6.660kr. Hvis du ønsker at tage størrelsen højere, så vil de 10m koste i 150cm PRIMA FÆRDIG HÆK 11.790 kr., og 10m i HERKULES HÆK 140-160cm koste 7.830 kr.

Brug vores lette prisberegner på produktniveau og wupti, så har du din aktuelle pris ift. dine ønsker – fragt er gratis til fastland og brofaste øer.

Tjek din pris for bøg her

HERKULES HÆK vs. PRIMA FÆRDIG HÆK

Bør du vælge bøg i HERKULES HÆK eller PRIMA FÆRDIG HÆK?

Som du kan se i priseksemplet, så er der forskel på, hvilken kvalitet du vælger, og derfor bliver mange i tvivl om, hvilken kvalitet de skal vælge. Spørgsmålet er, hvor længe kan du vente? HERKULES HÆK er ‘lillebroren’ til de eksklusive PRIMA FÆRDIG HÆK, og du skal forvente, at der går ca. 2 år for, at en HERKULES HÆK opnår samme tæthed og volumen som en PRIMA FÆRDIG HÆK giver på dag et, når den leveres

Hvis du stadig er lidt i tvivl, om du skal vælge PRIMA FÆRDIG HÆK eller HERKULES HÆK, så kan du læse mere om forskellen her. Du kan også hoppe direkte hen på vores YouTube-kanal, hvor vi viser netop forskellen på en bøgehæk i hhv. HERKULES HÆK og PRIMA FÆRDIG HÆK. Hvis du følger linket her, så bliver du dirigeret direkte ind til de videoer, som omhandler kvalitetsforskellen.

Køb bøg i PRIMA FÆRDIG HÆK

Køb bøg i HERKULES HÆK

Bøg færdighæk PRIMA FÆRDIGHÆK

Færdighæk med grogaranti

Når du bestiller færdighæk hos os – om det er PRIMA FÆRDIG HÆK eller HERKULES HÆK, så giver vi 3 års grogaranti, når du har fulgt vores plante- og pasningsvejledning. Grogarantien er en kvalitetsgaranti og dermed din sikkerhed for, at din bestilling er 100% vækstdygtig ved levering.

Er der noget i vejen med planterne (og vi mod forventning ikke har opdaget det i vores kvalitetskontrol) opstår det i de første tre år, og har du fulgt vores nemme plante- og pasningsvejledning korrekt, så erstatter vi fluks hækplanten. Kontakt os med det samme, hvis du oplever noget der bekymrer dig eller er i tvivl om plantens reaktion er naturlig.

Vi tager kvalitet seriøst

Som Skandinaviens førende producent af færdighæk tager vi kvalitet meget alvorligt. Vi ønsker at gøre det nemmere for mennesker uden en grøn baggrund at forstå, hvad en kvalitets-færdighæk er.

Derfor har vi formuleret en række skrappe standarder for vores liguster- og bøgehække. Det betyder, at det er gjort gennemsigtigt, hvad du kan forvente, når du bestiller en bøgehæk fra os. Kvalitetsgarantien giver dig et fyldestgørende indblik i, hvad du kan forvente af bøgen ift. forgrening, rødder, størrelsen på hækplanten og dens jordklump. På den måde kan du nemmere stille de gode spørgsmål, når du sammenligner færdighæk fra forskellige producenter.

Lyder bøgehækken som det rette valg for dig?

Du finder vores bøg lige her

 

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.