Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.

Bøg - fagus sylvatica

Mange danskere har en stor forkærlighed for den smukke, grønne bøgehæk – og det forstår vi godt. Årsagen til bøgens popularitet kan blandt andet findes i den nærmest beroligende og friskgrønne hækflade, samt hækkens eminente afskærmningsevne stort set hele året rundt. Avnbøg, der minder meget om bøgen, har i mange år stået lidt i skyggen af den nationale hæk-darling, men den smukke nordiske avnbøg er nu at finde blandt favoritterne, når danskerne bestiller færdighæk hos PRIMA FÆRDIG HÆK®.

Begge hæksorter har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.

1. Bøg og avnbøg får ingen giftige bær

Vi ved, at mange ofte er bange for at vælge visse hæksorter, da de får giftige bær. Det er fakta, som vi ikke kan løbe fra. Både kirsebærlaurbær, taks, kristtorn og liguster får giftige bær. Bøg og avnbøg har den fordel, at de ikke får giftige bær, og derfor vælger mange disse to hæksorter, da de dermed ikke har bekymringen med giftige bær.

2. De skønneste høstfarver

Når du vælger bøg og avnbøg, får du nogle hækplanter, som ændrer udseende i takt med årets gang. Begge står grønne og lækre helt fra det tidlige forår, hvor de første grønne skud skyder frem. I efteråret skifter bøgen farve til varme og gyldne efterårsfarver som pryder hækfacaden. Her får avnbøgen mere gulbrune blade.

Til vinter ændres bøgebladenes farve til en rødbrun farve, hvor avnbøgens blade skiftes til de mere gråbrune toner. Farvevariationen gør, at både bøg og avnbøg er særdeles dekorativ som afskærmning i din have.

 

3. Skærmer mod indkig stort set hele året rundt

Bøg og avnbøg har såkaldt vinterløv. Efterårs- og vinterløvet med bøgens rødbrune og avnbøgens gråbrune farver bliver siddende på til løvspring. Derfor værner de fuldvoksne hækplanter fra PRIMA FÆRDIG HÆK® i bøg og avnbøg om privatlivet fra dag ét, de bliver sat, samt året rundt i haven. Forskellen på bøg og avnbøg er, at avnbøg er mere varierende ift., hvornår hækken smider nogle af bladene, hvor bøgens løvfald ofte sker af én gang.

Du kan se henne på vores YouTube-kanal, hvor meget tæthed du opnår ved køb af en PRIMA FÆRDIG HÆK i bøg. Avnbøg har en lignende grenstruktur og vil derfor skærme af på samme måde. Videoerne er filmet lige efter plantning.

4. Nem vedligeholdelse ved køb af bøg og avnbøg

Endnu en fordel ved avnbøg og bøg er, at de er nemme at vedligeholde. Bøg og avnbøg tåler nemlig at blive beskåret med en elektrisk hækkesaks. Nogle hæksorter anbefaler vi, at du bruger en beskærersaks til hækklipningen, hvilket er mere tidskrævende end den elektriske.

Avnbøg har den fordel, at dens blade formulder forholdsvis let. Avnbøg har også den fordel, at ved løvfald bliver bladene i højere grad liggende, hvor de daler ned – sammenlignet med de almindelig bøgeblade. 

5. Grogaranti

Når du bestiller færdighæk hos PRIMA FÆRDIG HÆK®, uanset hæksort, så giver vi 3 års grogaranti. Gro-garantien er en kvalitetsgaranti og dermed din sikkerhed for, at din bestilling er 100% vækstdygtig ved levering. Det betyder, at såfremt en eller flere af dine planter ikke trives, sender vi kvit og frit nye planter til dig. Det eneste kriterium er, at du skal have fulgt vores nemme plante- og pasningsvejledning korrekt, og at du sender billeddokumentation til os så snart mistrivsel mod forventning konstateres.

Hvis du er interesseret i at kigge nærmere på bøg eller avnbøg, så finder du dem i vores links

Bøg

Avnbøg

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor