Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.

Danskproduceret

SNYD VENTETIDEN MED GRØN AFSKÆRMNING PÅ ÉN DAG

For mange hus- og haveejere kan ventetiden føles uendelig, når man bare gerne vil have en tæt, høj hæk i en fart, så haveaktiviteter, grillhygge og kaffen på terrassen kan nydes i afskærmet privathed. Hækken danner ofte rammen om husstanden, og fungerer således som husets ansigt udadtil. Problemet er, at en smuk, grøn hækfacade, tager tid at etablere en ’fra bunden’, og ventetiden er ofte forbundet med irritation. Den problematik har PRIMA FÆRDIG HÆK® gjort op med. Gennem 30 år har vi udviklet en specialiseret produktion af eksklusive, fuldvoksne hækplanter, der går det let for haveejere at skabe idyllisk afskærmning, læ, hyggeligt privatliv og grønne rum fra dag ét.

 

FÆRDIGHÆK MED JORDKLUMP

Hos PRIMA FÆRDIG HÆK® beskærer vi løbende rødderne for at opnå en tæt rodmasse lige under planten. Rodmassen er beskyttet af en jordklump, der er omringet af et 100% organisk net, hvilket sikrer en høj kvalitet af det samlede rodnet. Jordklumpen holder på fugten i jorden samtidig med, at klumpen også yder god beskyttelse for de sarte rødder under plantning. Endnu en fordel findes i selve succesraten for, at planterne ’kommer i gang’, når de leveres hjemme hos dig. Den stærke jordklump sikrer nemlig også, at planternes rødder har optimale betingelser for at ’få fat’ og vækste videre, når hækplanterne flyttes fra produktionsmarkerne på Fyn, og får ny adresse hos danske familier på tværs af landet.

DANSKPRODUCERET OG KLIMAVENLIG FÆRDIGHÆK

Vores store danske produktion er beliggende ved Ringe, lidt syd for Odense. Det giver os en placering, der både minimerer transporttid og CO2-udledningen til alle dele af landet. Vi er meget stolte af vores fynske produktion, hvor vi har cirka 1 million hækplanter stående i frilandsproduktion. Frilandsproduktionen er skånsom for miljøet, da vi ikke bruger ressourcer på at opvarme drivhuse eller forurener ved stor-import af udenlandske planter.

Endnu en fordel ved vores danske produktion er, at planterne er tilvænnet det danske klima. PRIMA FÆRDIG HÆK® stortrives allerede i det vante klima, fordi den netop ikke skal bruge kræfter på at tilpasse sig det danske klima – den er nemlig allerede på hjemmebane.

SÅ LET ER DET

PRIMA FÆRDIG HÆK® tilbyder mere end 40 forskellige hæktyper i højderne 125, 150, 180 og 220 cm. Bestil din nye færdighæk i alle førende havecentre og på vores webshop primafærdighæk.dk og få leveret lige til fortovet. Alt du skal gøre er at følge vores nemme plante- og pasningsvejledning, som findes både på YouTube og på webshoppen. Der medfølger desuden altid en trykt plante- og pasningsvejledning til leverancen, så du altid har den ved hånden.

Du finder vores sortiment af danske PRIMA FÆRDIG HÆKHERKULES HÆK, PRIMA FÆRDIG VILDHÆK og fyldige buske Se hele sortimentet lige her.
Vi tilbyder også dansk producerede store læhegnsplanter.

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
LadyInRed1

Artikel mandag d. 5 februar 2024

Blærespiræa ‘Lady in Red’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa 'Diabolo'. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er 'Diabolo' et perfekt match.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.