Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.8 af 5 stjerner på Trustpilot

Dronning Margrethe fik PRIMA FÆRDIG HÆK

Vi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget.

PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

650 PRIMA FÆRDIG HÆK® i bøg flyttede ind hos majestæten på Fredensborg slot 

 

Dronningen får PRIMA FÆRDIG HÆKVi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget. Haven blev fastlagt i et samarbejde mellem hendes majestæten og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.  Planlægningen af staudehaven tog afsæt i fasangårdsanlægget, der lå i Frederiksborg Slotshave i 1700-tallet og som i dag udgør den del af haven, som offentligheden har adgang til hvert år i juli til august. Haven blev inddelt i fire temahaver med forskellige udtryk og blomstringshøjdepunkter. Vi glæder os over det endelige resultat, og ikke mindst, at den smukke bøg år efter år springer ud i majestætiske rammer.

Vi deler Dronningens begejstring for bøgehæk

Almindelig bøg anses som Danmarks nationaltræ, og netop bøgeplanten hører også til blandt favoritterne, når der skal vælges hæk. Gennem de sidste 10 – 15 år er bøgehækken blevet mindst lige så populært et valg, som den almindelig kendte ligusterhæk. Bøgehæk signalerer klasse og sans for design, når landskabsarkitekten klassificerer de forskellige hækplantevalg.

I april måned kappes landsdelene om førstepladsen af den tidligst udsprungne bøg, og så er det jo rart selv at kunne følge med, når de allerførste lange spidse knopper endelig åbner sig og et helt fuldstændigt krøllet bøgeblad folder sig ud. De første uger er bladene silkebløde og nemme at gumle på, men snart bliver de hårde og træede. Hele sommeren bryder nye skud frem og giver bøgehækken et nærmest jomfrueligt udseende. Når efteråret kalder på hvile, visner bladene, men bliver siddende hele vinteren over, hvor de giver hækken et brunt og fint udtryk. Først når de nye blade igen bryder frem, kastes de sidste brune visne blade.

Dronningen får PRIMA FÆRDIG HÆK

Vil du have en hæk magen til Dronningen? Du finder den lige HER.

Nyheder

Bøg 180cm fra PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyhed onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.

Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyhed onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor

Blærespiræa Diabolo

Nyhed torsdag d. 4 februar 2021

Blærespiræa ‘Diabolo’ – det populære og farverige hækvalg

Vi forstår godt den stigende popularitet for Blærespiræa ‘Diabolo’. Det store fokus på kreative og spændende indretningstrend indenfor er rykket ud i haven, hvor flere og flere vælger unikke hække med eventyrlige farver og blomster, og her er ‘Diabolo’ et perfekt match.

Planterende

Nyhed torsdag d. 5 november 2020

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyhed lørdag d. 4 januar 2020

Plant løs i vintermånederne

“Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?” Det korte svar er ja – og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året – også i frostvejr.

Avnbøg vinter premium

Nyhed mandag d. 21 januar 2019

Avnbøg med vinterløv

Danskerne er vilde med grønne hækløsninger, der skaber hyggeligt privatliv, og skærmer af for uønsket indkig hele året rundt. Med den nye selektion af avnbøg ‘Vinter Premium’, kan du nu opnå privatliv både sommer og vinter.

Liguster PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyhed tirsdag d. 23 oktober 2018

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.

Avnbøg Vinter Premium

Nyhed fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den stærke og sunde avnbøg ‘Vinter Premium’

Avnbøg har mange fordele, som gør den til et særligt populært hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 4 gode grunde til at vælge avnbøg.

HERKULES GRO-GARANTI

Nyhed lørdag d. 12 maj 2018

Grogaranti på HERKULES HÆK

Vi er utrolig stolte af, at vi med vores unikke og specialiserede produktionsmetoder skaber så sunde og stærke planter, at vi nu også lancerer gro-garanti på HERKULES HÆK®.

Færdighæk plantes

Nyhed onsdag d. 11 oktober 2017

Udlev havedrømmen – så let er det at plante PRIMA FÆRDIG HÆK®

Du behøver ikke have grønne fingre for at plante PRIMA FÆRDIG HÆK – læs her, hvor nemt det er at skabe smukke, harmoniske hækrammer med en ny fuldvoksen kvalitetshæk fra PRIMA FÆRDIG HÆK.