Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Full Star 4.9 af 5 stjerner på Trustpilot

Dronning Margrethe fik PRIMA FÆRDIG HÆK

Vi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget.

PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

650 PRIMA FÆRDIG HÆK® i bøg flyttede ind hos majestæten på Fredensborg slot 

 

Dronningen får PRIMA FÆRDIG HÆKVi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget. Haven blev fastlagt i et samarbejde mellem hendes majestæten og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.  Planlægningen af staudehaven tog afsæt i fasangårdsanlægget, der lå i Frederiksborg Slotshave i 1700-tallet og som i dag udgør den del af haven, som offentligheden har adgang til hvert år i juli til august. Haven blev inddelt i fire temahaver med forskellige udtryk og blomstringshøjdepunkter. Vi glæder os over det endelige resultat, og ikke mindst, at den smukke bøg år efter år springer ud i majestætiske rammer.

Vi deler Dronningens begejstring for bøgehæk

Almindelig bøg anses som Danmarks nationaltræ, og netop bøgeplanten hører også til blandt favoritterne, når der skal vælges hæk. Gennem de sidste 10 – 15 år er bøgehækken blevet mindst lige så populært et valg, som den almindelig kendte ligusterhæk. Bøgehæk signalerer klasse og sans for design, når landskabsarkitekten klassificerer de forskellige hækplantevalg.

I april måned kappes landsdelene om førstepladsen af den tidligst udsprungne bøg, og så er det jo rart selv at kunne følge med, når de allerførste lange spidse knopper endelig åbner sig og et helt fuldstændigt krøllet bøgeblad folder sig ud. De første uger er bladene silkebløde og nemme at gumle på, men snart bliver de hårde og træede. Hele sommeren bryder nye skud frem og giver bøgehækken et nærmest jomfrueligt udseende. Når efteråret kalder på hvile, visner bladene, men bliver siddende hele vinteren over, hvor de giver hækken et brunt og fint udtryk. Først når de nye blade igen bryder frem, kastes de sidste brune visne blade.

Dronningen får PRIMA FÆRDIG HÆK

Vil du have en hæk magen til Dronningen? Du finder den lige HER.

Nyheder

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel onsdag d. 27 marts 2024

Fordele og ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk

Kirsebærlaurbærhækken har nogle helt særlige blade og behov for pasning. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i dens fordele og ulemper, når du overvejer at købe en færdighæk. Vi har samlet det hele til dig her.
Planterende af jord til ligusterhæk

Artikel søndag d. 16 april 2023

Tjek jordforholdene inden du planter

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikel onsdag d. 5 april 2023

Vandingsguide – lær at vande korrekt

Vand er nøglen til succes med din færdighæk. Det er vigtigt, at du er obs. på vanding af din hæk de første 2 år. Læs her, hvad du skal gøre for at lykkedes med vanding af din hæk.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 marts 2023

Færdighæk guide

Færdighæk er ikke bare færdighæk. Derfor giver vi dig i denne artikel 3 vigtige og gode råd til, hvordan du nemt spotter en kvalitetsfærdighæk.
Cecilie-bøg-150cm(1400×1100)

Artikel mandag d. 23 januar 2023

Plant PRIMA FÆRDIG HÆK næsten hele året rundt

Efterårs-havesæsonen er for alvor skudt i gang for plantningen af færdighæk. Med PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK kan du plante færdighæk hele året rundt med undtagelse af de varmeste sommermåneder.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plant løs i vintermånederne

"Kan man plante PRIMA FÆRDIG HÆK i vintermånederne?" Det korte svar er ja - og det er der mange gode fordele ved. I denne artikel finder du svaret på, hvorfor du sagtens kan plante PRIMA FÆRDIG HÆK og HERKULES HÆK på denne tid af året - også i frostvejr.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 19 januar 2022

Bøgehæk – en absolut hæk-favorit

Bøg er en af de mest populære hække i vores sortiment. Derfor oplever vi mange spørgsmål omkring anbefalet plantetidspunkt, håndtering, pleje og pris på bøgehækken. Alle disse spørgsmål om bøgehækken svarer vi på i denne artikel.
Danskproduceret

Artikel onsdag d. 5 januar 2022

Plant danskproduceret færdighæk nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at plante en PRIMA FÆRDIG HÆK, men det er ikke den eneste fordel, det er nemlig også godt og skånsomt for miljøet, når du vælger en danskproduceret færdighæk.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 december 2021

Økonomisk gevinst ved etablering af PRIMA FÆRDIG HÆK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte at etablere en fuldvoksen færdighæk i stedet for at plante de klassiske små tynde hækpinde ved projektafslutning. Det betød, at de sidste 7 ud af 20 eksklusive lejeboliger opført i RYNKEBY HUSE lynhurtigt blev udlejet. Læs her hvorfor
Bøg - fagus sylvatica

Artikel søndag d. 12 december 2021

5 gode grunde til at hvorfor du skal vælge bøg eller avnbøg

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.